• header-beschermd-wonen-02.jpg
  • header-jeugdhulp-01.jpg
  • header-beschermd-wonen-01.jpg
  • header-jeugdhulp-02.jpg

Documenten

Hier vindt u relevante documenten over zorg in de regio Hart van Brabant. Kies een categorie om te filteren.

Stroomschema Crisisinterventieteam

Laatst aangepast: 03 januari 2019 |
Categorie: Jeugdhulp

De regio Hart van Brabant heeft een Crisisinterventieteam (CIT). Dit team biedt 24 uur per dag hulp bij crisissituaties en bij verward gedrag. Bij een crisis gaat het om acute situaties die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Denk hierbij aan mishandeling, verwaarlozing of ernstige conflicten. In dit handige stroomschema zie je hoe het Crisisinterventieteam werkt.  

Q&A Crisisinterventieteam

Laatst aangepast: 03 januari 2019 |
Categorie: Jeugdhulp

De regio Hart van Brabant heeft een Crisisinterventieteam (CIT). Dit team biedt 24 uur per dag hulp bij crisissituaties en bij verward gedrag. Bij een crisis gaat het om acute situaties die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Denk hierbij aan mishandeling, verwaarlozing of ernstige conflicten. Lees alles over het Crisisinterventieteam in deze Q&A.

Folder Crisisinterventieteam

Laatst aangepast: 03 januari 2019 |
Categorie: Jeugdhulp

De regio Hart van Brabant heeft een Crisisinterventieteam (CIT). Dit team biedt 24 uur per dag hulp bij crisissituaties en bij verward gedrag. Bij een crisis gaat het om acute situaties die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Denk hierbij aan mishandeling, verwaarlozing of ernstige conflicten. Lees alles over het Crisisinterventieteam in deze folder.

Schakeltool jeugdhulp 2018

Laatst aangepast: 26 november 2018 |
Categorie: Jeugdhulp

Voordat je als toegangsmedewerker je aanvraag voor een toewijzing/beschikking in gang zet, vul je altijd eerst de schakeltool in.

In de schakeltool vul je de soort en hoeveelheid zorg in die je voor de jeugdige wilt aanvragen. De schakeltool berekent vervolgens de totale kosten van de zorg die je wilt inzetten. De schakeltool geeft meteen aan of het schakelteam moet meekijken met je aanvraag. Als dit het geval, stuur je de ingevulde schakeltool naar het schakelteam. Dit gaat met één druk op de knop. Vergeet niet het Integraal Plan van Aanpak toe te voegen. Als je het Beknopt Plan Jeugdhulp hebt, mag je deze ook meesturen.

Je aanvraag moet in ieder geval naar het schakelteam als de totale kosten van de zorg meer dan meer dan €50.000 zijn. Als het schakelteam niet hoeft mee te kijken, kun je de aanvraag voor de toewijzing/beschikking in gang zetten.

Afbeelding Twitter Week tegen Kindermishandeling

Laatst aangepast: 19 november 2018 |
Categorie: Vernieuwing

Gebruik deze afbeelding op Twitter als je activiteiten organiseert in de Week tegen Kindermishandeling.

Banners voor Week tegen Kindermishandeling

Laatst aangepast: 19 november 2018 |
Categorie: Vernieuwing

Gebruik deze banners op LinkedIn en Twitter als je activiteiten organiseert in de Week tegen Kindermishandeling 2018.

Posters en flyers Taskforce Kindermishandeling

Laatst aangepast: 15 november 2018 |
Categorie: Vernieuwing

Gebruik deze posters en flyers als je organisatie activiteiten organiseert in de Week tegen Kindermishandeling.

Gebruik dit logo als je activiteiten organiseert in de Week tegen Kindermishandeling 2018.

Ervaringsverhalen hoofd- en onderaannemerschap

Laatst aangepast: 24 oktober 2018 |
Categorie: Jeugdhulp

Voor veel jeughulpaanbieders blijkt het werken in hoofd- en onderaannemerschap een zoektocht. Zeker in combinatie met het nieuwe resultaatgestuurd werken. Verschillende aanbieders in de regio Hart van Brabant hebben al wat ervaring hiermee opgedaan en delen graag hun tips.

Meer weten over hoofd- en onderaannemerschap vanaf 2019? Kijk op:

 

Informatieblad Hoofd- en onderaannemerschap jeugdhulp

Laatst aangepast: 24 oktober 2018 |
Categorie: Jeugdhulp

Dit informatieblad beschrijft acht varianten van situaties waarin meerdere jeugdhulpaanbieders kunnen samenwerken. Per variant is beschreven wat de Toegang, GI (Gecertificeerde Instelling) en jeugdhulpaanbieders moeten doen om recht te doen aan ‘één traject en één regisseur’ (het uitgangspunt van resultaatgestuurde inkoop) en hoe zij het hoofd- en onderaannemerschap praktisch kunnen regelen.

regio hart van brabant

Op deze website vindt u alle informatie over de organisatie en uitvoering van jeugdhulp in de regio Hart van Brabant. Wilt u meer weten over ons?

Copyright © - Gemeente Tilburg - Disclaimer - Realisatie door Beelenkamp & Robuust Media