Cliënten die Beschermd Wonen ontvangen via een van de samenwerkende organisaties binnen de coalitie HvB BW en hun onderaannemers.
Cliënten waarvan de indicatie voor Beschermd Wonen ná 1 januari 2023 afloopt, bespreken dit met hun vaste begeleider. Als de vaste begeleider en de sleutelfiguur Beschermd Wonen van de coalitie HvB BW oordelen dat Beschermd Wonen nog nodig is, dan kan de ondersteuning worden voortgezet. Eventueel wordt het ondersteuningsplan aangepast. Er is geen nieuwe beschikking nodig.
Cliënten die bij een zorgaanbieder zitten die geen onderaannemer is en /of niet duidelijk is of dit een onderaannemer van de coalitie HvB BW wordt
Als de zorgaanbieder toch nog onderaannemer wordt, dan hanteren we de nieuwe werkwijze zoals afgesproken met de coalitie.
Als de zorgaanbieder geen onderaannemer wordt, dan kan de coalitie maatwerk-afspraken maken met de zorgaanbieder of dan neemt de coalitie de cliënt over. De ondersteuning via de oude aanbieder stopt dan.
Cliënten die geen gebruik meer willen maken van Beschermd Wonen maar wel van een andere Wmo voorziening, kunnen zich melden bij de lokale toegang/wijkteam van de gemeente waar hij/zij wil gaan wonen. Ook hierbij kan de vaste begeleider/sleutelfiguur helpen.
Vanwege de continuïteit van zorg is het van belang dat de cliënt 8 weken vóór het aflopen van de indicatie een herindicatie aanvraagt. Het onderzoek duurt namelijk 6 tot 8 weken. Dit geldt zowel voor Zorg in Natura als voor het Persoonsgebonden Budget (pgb).