Hoe vind je de passende aanbieder?

Je vindt alle gecontracteerde aanbieders op de Wegwijzer Wmo. Bekijk de Wegwijzer Wmo >. Als je op de wegwijzer de resultaatgebieden selecteert waarvoor ondersteuning nodig is, dan verschijnt er een overzicht van passende aanbieders waaruit de cliënt kan kiezen. Het is mogelijk om diverse filters toe te passen om de best passende aanbieder te vinden. Alle gecontracteerde aanbieders beheren hun eigen profiel op de wegwijzer Wmo. In het profiel vind je de contactgegevens, beschrijving van de resultaatgebieden waarop ze ondersteuning bieden en video’s.

Profiel van de aanbieder op de Wegwijzer Wmo

Toegangsprofessionals kiezen sneller voor een aanbieder met wie ze al goede ervaringen hebben, die hen is aangeraden door een collega of een aanbieder met een goed profiel op de wegwijzer. Het loont dus voor aanbieders om aandacht te besteden aan het vullen van hun profiel. Tip: vertel niet zo zeer wie je bent en wat je doet, maar wat jou uniek maakt. Hoe bereik jij resultaten? Heb je iets in huis dat anderen niet hebben? Gebruik foto’s en video om informatie te verlevendigen. De toegangsprofessionals waarderen de video’s enorm!

De wegwijzer Wmo is niet ontworpen voor cliënten. We raden daarom af om cliënten te verwijzen naar de wegwijzer Wmo. De website is namelijk opgebouwd volgens de inkoopsystematiek van de 7 gemeenten in regio Hart van Brabant. Deze is niet bekend bij cliënten.
Heb je vragen over het vullen van je profiel op de Wegwijzer Wmo? Stuur een mail naar hvb@tilburg.nl. 

Voorzet intensiteit door toegang

De gekozen aanbieder dient een ondersteuningsplan te maken. De toegangsprofessional kan per resultaatgebied al een voorzet doen van de te verwachten intensiteit. De toegangsprofessional maakt dan op basis van de gestelde resultaten vooraf al een inschatting. Bij het ondersteuningsplan geeft vervolgens de aanbieder een advies. Komt de intensiteit niet overeen, dan hebben de toegangsprofessional en aanbieder daar een gesprek over zonder de cliënt.