• header-jeugdhulp-02.jpg
 • header-beschermd-wonen-02.jpg
 • header-beschermd-wonen-01.jpg
 • header-jeugdhulp-01.jpg

De regio Hart van Brabant betrekt jongeren actief in de ontwikkeling van nieuw beleid voor jongeren. Het Jongerenparticipatienetwerk ‘Samen MET de Jeugd’ is aanjager.

Wat levert jongerenparticipatie op?

Jongeren kunnen hun persoonlijke vaardigheden vergroten en nieuwe competenties aanleren door mee te denken en mee te praten over beleid voor jongeren. Op die manier kunnen zij iets waardevols bijdragen aan hun directe leefomgeving en verbeteren we de jeugdhulp.

Netwerk

Het jongerenparticipatienetwerk bestaat momenteel uit beleidsmedewerkers van de regiogemeenten. In 2017 willen we graag partners uit de leefwereld van jeugd verwelkomen binnen het netwerk om samen mee te denken, praten, beslissen over de vormgeving van jongerenparticipatie binnen de regio Hart van Brabant. Momenteel wordt er samengewerkt met jeugdhulpaanbieders (vertegenwoordigd in SJS Brabant), Fontys Hogeschool Pedagogiek, Zorgbelang Brabant, de jongerenraad van Kompaan en de Bocht en jongerenraad van GGZ Breburg.

Activiteiten

De werkgroep organiseert activiteiten en bijeenkomsten voor jongeren. Bij de invulling hiervan wordt gekeken naar wat actueel is in de leefwereld van jongeren, maar ook naar de vraag van gemeenten omtrent jongeren. Twee voorbeelden:

 • Inspiratie Café
  Eens in de twee maanden wordt het Inspiratie Café georganiseerd dóór en vóór jongeren. Tijdens deze pizza-sessies wordt samen nagedacht en gesproken over actuele jeugdvraagstukken. Het thema, het programma, de locatie en de doelgroep worden wisselend ingevuld naar de behoeftes van de jongeren. Het Inspiratie Café biedt jongeren hiermee een platform om zichtbaar te maken en verdieping te geven aan wat het betekent om in deze tijd jongere te zijn: wat maakt gelukkig, wat zijn de zorgen, en welke ideeën zijn er tot het verbeteren van de leefwereld?
  Meer informatie Facebook Inspiratie Café.
 • Adviesvangers
  De Adviesvangers van regio hart van Brabant zijn een groep jongeren uit de regio getraind om leeftijdsgenoten op creatieve wijze uit te dagen, mee te laten denken, ideeën aan te dragen en hun mening te geven over vragen uit de regio. Meer informatie over Adviesvangers>

Aanmelden

Het netwerk is altijd op zoek naar nieuwe verbindingen en nieuwe ideeën. Wilt u jongerenparticipatie mee vormgeven, neem dan contact op met Cees Thomassen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Meer informatie

Op verschillende manieren kunt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over regionale jongerenparticipatie. In de agenda op deze site kun je onze activiteiten volgen. Of volg ons op facebook: www.fb.com/samenmetdejeugd/ OF twitter: @Samenvoorjeugd.

Laatst aangepast: dinsdag, 29 mei 2018 15:23

regio hart van brabant

Op deze website vindt u alle informatie over de organisatie en uitvoering van jeugdhulp in de regio Hart van Brabant. Wilt u meer weten over ons?

Copyright © - Gemeente Tilburg - Disclaimer - Realisatie door Beelenkamp & Robuust Media