• header-jeugdhulp-01.jpg
  • header-beschermd-wonen-01.jpg
  • header-jeugdhulp-02.jpg
  • header-beschermd-wonen-02.jpg

Jeugdhulp

Hier vindt u relevante documenten over zorg in de regio Hart van Brabant. Kies een categorie om te filteren.

Stroomschema Crisisinterventieteam

Laatst aangepast: 03 januari 2019 |
Categorie: Jeugdhulp

De regio Hart van Brabant heeft een Crisisinterventieteam (CIT). Dit team biedt 24 uur per dag hulp bij crisissituaties en bij verward gedrag. Bij een crisis gaat het om acute situaties die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Denk hierbij aan mishandeling, verwaarlozing of ernstige conflicten. In dit handige stroomschema zie je hoe het Crisisinterventieteam werkt.  

Q&A Crisisinterventieteam

Laatst aangepast: 03 januari 2019 |
Categorie: Jeugdhulp

De regio Hart van Brabant heeft een Crisisinterventieteam (CIT). Dit team biedt 24 uur per dag hulp bij crisissituaties en bij verward gedrag. Bij een crisis gaat het om acute situaties die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Denk hierbij aan mishandeling, verwaarlozing of ernstige conflicten. Lees alles over het Crisisinterventieteam in deze Q&A.

Folder Crisisinterventieteam

Laatst aangepast: 03 januari 2019 |
Categorie: Jeugdhulp

De regio Hart van Brabant heeft een Crisisinterventieteam (CIT). Dit team biedt 24 uur per dag hulp bij crisissituaties en bij verward gedrag. Bij een crisis gaat het om acute situaties die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Denk hierbij aan mishandeling, verwaarlozing of ernstige conflicten. Lees alles over het Crisisinterventieteam in deze folder.

Schakeltool jeugdhulp 2018

Laatst aangepast: 26 november 2018 |
Categorie: Jeugdhulp

Voordat je als toegangsmedewerker je aanvraag voor een toewijzing/beschikking in gang zet, vul je altijd eerst de schakeltool in.

In de schakeltool vul je de soort en hoeveelheid zorg in die je voor de jeugdige wilt aanvragen. De schakeltool berekent vervolgens de totale kosten van de zorg die je wilt inzetten. De schakeltool geeft meteen aan of het schakelteam moet meekijken met je aanvraag. Als dit het geval, stuur je de ingevulde schakeltool naar het schakelteam. Dit gaat met één druk op de knop. Vergeet niet het Integraal Plan van Aanpak toe te voegen. Als je het Beknopt Plan Jeugdhulp hebt, mag je deze ook meesturen.

Je aanvraag moet in ieder geval naar het schakelteam als de totale kosten van de zorg meer dan meer dan €50.000 zijn. Als het schakelteam niet hoeft mee te kijken, kun je de aanvraag voor de toewijzing/beschikking in gang zetten.

Ervaringsverhalen hoofd- en onderaannemerschap

Laatst aangepast: 24 oktober 2018 |
Categorie: Jeugdhulp

Voor veel jeughulpaanbieders blijkt het werken in hoofd- en onderaannemerschap een zoektocht. Zeker in combinatie met het nieuwe resultaatgestuurd werken. Verschillende aanbieders in de regio Hart van Brabant hebben al wat ervaring hiermee opgedaan en delen graag hun tips.

Meer weten over hoofd- en onderaannemerschap vanaf 2019? Kijk op:

 

Informatieblad Hoofd- en onderaannemerschap jeugdhulp

Laatst aangepast: 24 oktober 2018 |
Categorie: Jeugdhulp

Dit informatieblad beschrijft acht varianten van situaties waarin meerdere jeugdhulpaanbieders kunnen samenwerken. Per variant is beschreven wat de Toegang, GI (Gecertificeerde Instelling) en jeugdhulpaanbieders moeten doen om recht te doen aan ‘één traject en één regisseur’ (het uitgangspunt van resultaatgestuurde inkoop) en hoe zij het hoofd- en onderaannemerschap praktisch kunnen regelen.

In dit document staat beschreven hoe het werkproces er uit ziet rondom de inzet van het schakelteam.

Voordat je de aanvraag voor een toewijzing/beschikking in gang zet, vul je altijd eerst de schakeltool in. Download de Schakeltool Jeugdhulp 2018 >

De schakeltool geeft aan of het schakelteam moet meekijken met je aanvraag. Je aanvraag moet in ieder geval naar het schakelteam als de totale kosten van de zorg meer dan meer dan €50.000 zijn. Als het schakelteam niet hoeft mee te kijken, kun je de aanvraag voor de toewijzing/beschikking in gang zetten.

Heb je een vraag aan het schakelteam? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beknopt plan Jeugdhulp

Laatst aangepast: 06 september 2018 |
Categorie: Jeugdhulp

Document waarin Jeugdhulpaanbieders in maximaal 1.000 tekens beschrijven, hoe ze het benoemde resultaat willen behalen (stap 6 van het 7-Stappenplan voor een Verwijzing via de Toegang). De toegangsmedewerker neemt de gegevens over om de beschikking voor de cliënt aan te vragen.

Presentatie infosessie Resultaatgestuurd werken vanaf 2019

Laatst aangepast: 30 augustus 2018 |
Categorie: Jeugdhulp

Vanaf 1 januari 2019 gaan we volledig resultaatgestuurd werken. In deze presentatie vind je alle laatste informatie over resultaatgetuurd werken vanaf 2019.

12-Stappenplan (CONCEPT)

Laatst aangepast: 30 augustus 2018 |
Categorie: Jeugdhulp

Vanaf 1 januari 2019 gaan we volledig resultaatgestuurd werken. Hierbij hoort ook een nieuw stappenplan. We gaan van een 7-Stappenplan naar een 12-Stappenplan. In het nieuwe stappenplan staan nu ook de stappen voor administratie, declaratie, nazorg en het vervolg van zorg. Het is nog een concept, maar heel veel gaat er niet meer aan veranderen. Wacht wel nog even met printen en verspreiden van het document totdat het 12- Stappenplan definitief is.

We adviseren je om eerst de presentatie over resultaatgestuurd werken van 2019 te door te nemen. Dit geeft je meer achtergrond bij het nieuwe 12-Stappenplan. Bekijk de presentatie Resultaatgestuurd werken vanaf 2019 >

 

regio hart van brabant

Op deze website vindt u alle informatie over de organisatie en uitvoering van jeugdhulp in de regio Hart van Brabant. Wilt u meer weten over ons?

Copyright © - Gemeente Tilburg - Disclaimer - Realisatie door Beelenkamp & Robuust Media